Bergen på kartet

Norges største by Bergen har vært et ettertraktet sted for turister lenge. Byen er kjent som tidligere hansaby eller handelsby, og byen er fortsatt sterkt preget av dens rike kultur og historie.

Opplev Norge i et nøtteskall og la deg fascinere av den tidligere hansabyen. Til tross for flere bybranner opp igjennom historien finner vi en vakker perle på vestkysten i dag. Bergen by er spesielt kjent for bydelen Bryggen, der fortidens mange handelsmenn gikk i land med sine handelsvarer. Spesielt korn og tørrfisk var viktige handelsvarer som har vært med på å bygge opp byen. De såkalte hanseatene (handelsmennene) har satt sine spor, og i dag kan vi fortsatt kjenne impulsen i handelsbyen Bergen.

Vestlandets hovedstad

BergenshalvøyenByen Bergen regnes som Vestlandets hovedstad og er anerkjent for sine mange landemerker, hvorav flere ligger på UNESCOs liste over verneverdige områder. Ta den sjarmerende Bergensbanen og bli ønsket velkommen av de spisse fjellene som rager over de dype fjordene. Ønsker du å reise sjøveien, går verdens vakreste reise til havs med Hurtigruten fra Bergen helt opp til Kirkenes.

For shoppingglade finnes det flere kjøpesentre, både små og nokså store. I sentrum i Bryggen-området har du mange gode muligheter til å stikke av med god, håndlaget kvalitet på de lokale håndverksbutikkene. Med øye for detaljer finner du også flere second hand-butikker med skatter hentet fra hele verden. Uansett værforhold er du alltid sikret en vellykket opplevelse på shoppingturen.

Husk også å smake på norske og internasjonale retter i særklasse på de mange restaurantene. Ønsker du å se Bergen fra topp til tå, bør du også ta turen med Flåmbanen, en kabeldrevet bane som går 320 meter over havet. På toppen kan du spise en bedre middag på Fløyen Folkerestaurant, laget av kortreiste, gode råvarer. Dette er en ypperlig mulighet til å nyte herlige smaker og utsikten over Bergen by.

Historie og hage

Den historieinteresserte bør absolutt ta turen til Nygårdshøyden i Bergen. Her finner du Universitetsmuseet og den vernede museumshagen. Attraksjonen er ideell for alle typer besøkende. Museet er datert helt tilbake til 1863, og det er omgitt av museumshagen. Vandre i et bygg som er inspirert av italiensk renessanse og ta et dypdykk innen antropologi, arkeologi og kunst- og kulturhistorie, botanikk, geologi og zoologi. Ved siden av Historisk museum finner dere også sjøfartsmuseet.

Er du hageinteressert? Da bør du ta turen innom den botaniske hagen som ligger på Milde, 2 mil nord for Bergen sentrum.

Sommeren er en magisk tid i Bergen by. Reiser du hit i sommermånedene, kan du glede deg over Nordens største teater og musikkfestival, nemlig Festspillene i Bergen. Bergenserne er nokså stolte over byen sin, spesielt siden den huser både norske og internasjonale artister. Opplev klassisk musikk og teater rett rundt hjørnet for ditt hotell, og ikke vær bekymret for om du kommer deg hjem i de sene nattetimer. 

Gled deg til et opphold i Vestlandets hovedstad, tett på grønn natur og eksotisk kultur! Her vil du kunne skape minner for livet!