Internasjonal og personlig i Stavanger

Stavanger byGjør som Lonely Planet og ta turen til Stavangerregionen. Sikre deg en opplevelse med det beste innen kultur- og naturopplevelser og pakk tursekken for å gjøre Stavanger!

Forbered deg for byen som i 2008 ble regnet som Europas kulturhovedstad, og som i dag huser internasjonal atmosfære og trivsel blant Europas best bevarte trehusbebyggelse. Vandre blant de 170 hvite trehusene i byens gamleby, og la deg fascinere av den sjarmerende dialekten og velkomsten på de mange restaurantene i byen. Reiser du hit i slutten av juli, som 250 000 andre turister også gjør, kan også du oppleve den blide Gladmatfestivalen. Alle som er glad i og interessert i mat, bør sette av en dag her.

Sandaler, turstøvler eller høye hæler?

Som Europas olje- og energihovedstad kan du velge og vrake mellom museer, som Norsk oljemuseum, Stavanger kunstmuseum og Norsk hermetikkmuseum. Nordsjøens første oljefelt, Ekofiskfeltet ble oppdaget her i 1969. Opplev hvordan oljeindustrien startet og hvorfor Stavanger er så viktig som den er i dagens norske økonomi.

Husk å pakk ned flere typer sko for ditt opphold i Stavanger. Mellom all shoppingen og besøkene i de mange gode restaurantene anbefales en tur til  en av distriktets hvite sandstrender. Ta med sandalene og opplev den 3 km lange vakre, hvite stranden på Hellestø. Den ligger sørvest for Stavanger lufthavn, og her arrangeres også Dragefestivalen hver sommer. Et eldorado for store og små på deilige sommer- eller høstdager.

Opplev også Rogalands best besøkte attraksjon og sett kompasset mot Preikestolen. Ta på turstøvlene før du legger ut på vandring opp til verdens flotteste utkikkspost, som også er kåret av Lonely Planet, og nyt flott utsikt over mystiske Lysefjorden. Mange velger også å ta et rekebåtcruise på Lysefjorden på den vide fjorden mellom de skarpe fjellene. Nyt et glass hvitvin og reker til en utsikt og et landskap du bare finner her i Stavanger.