Turistvegen

Bergen i Vestlandet

Kjør via de prisvinnende veiene som den Nasjonale turistvegen i Geiranger, Trollstigen og den kurvete, smale Atlanterhavsveien. Ta et stopp på Juvet landskapshotell i Geiranger før du setter kursen for Vestlandets storbyer. Nyt verdenskjente trakter, som blant annet Sognefjordens frodighet med fargerike frukttrær, der tettstedene klamrer seg til det majestetiske fjordlandskapet.

Ta en selfie foran trekirken i Knarvik beliggende nord for kystbyen Bergen. I Bergen kan arkitekturinteresserte også fryde seg over synet av verdens høyeste trehus, «Treet», som ruger 51 meter over bakken. Bergen er Norges nest største by fulgt av Stavanger, som begge ligger i dette vakre landskapet.

Ønsker du å oppleve Vestlandet på sitt beste, er Bergen en ideell by å starte i. Du kan booke verdens vakreste reise med Hurtigruten fra Bergen, som går helt opp til Kirkenes i Nordland. Som de gamle hanseatene kan du også oppleve det ville havet og gå i land i Bjørgvin. Tørrfisket og kornhandelen bygde opp byen og regnes som Vestlandets hovedstad den dag i dag. Bli med det lille ekspresstoget om på en times guidet omvisning på Bryggen i Bergen, og finn dine favorittsteder på verdensfavoritten som også ligger på Unescos liste over fredede steder i Norge. Ta turen innom en av de mange håndverk butikkene og sikre deg et godt håndverk hjem til bestemor.