Vestlandet, en femstjerners naturperle

Vestlandets fantastiske naturfenomener er viden kjent. Vestlandets fantastiske naturfenomener er viden kjent. De høye fjellene som rager over de vide, mystiske fjordene. De høyeste fossefallene som faller over Geirangerfjorden, og det fruktbare jordsmonnet rundt Sognefjorden.

På Vestlandet ligger natur og internasjonal atmosfære tett på hverandre. Kombiner en tur på standen med Norges tredje største isbre, Fonna nasjonalpark. Parken ble opprettet i 2005, og her kan du komme tett på snøen midt på sommeren. En fristende opplevelse med sin dramatiske og skjønne natur der variasjonen er stor. Ta med variert fottøy og opplev et av Norges viktigste turistmål.

Spektakulære opplevelser på Vestlandets fjell

Har du lyst på et spektakulært eventyr, pakk turutstyret og sett kompasset i retning Trolltunga. Fjellformasjonene ligger 1100 meter over havet, 700 meter over Ringedalsvatnet. For å sikre deg en vellykket tur må du ta hensyn til vær og vind. Bli med på arrangerte truge- eller skiturer med Trolltunga Active guidede turer fra mars måned, og fra juni til september bør du også huske solkremen!

Er du først i Stavangerregionen, bør du ikke glemme en tur til Kjerag. Den inspirerende fjelltoppen rager hele 1000 meter over havet, med vakker utsikt over Lysefjorden. Liker du fjellklatring eller basehopping, er dette et meget attraktivt reisemål om sommeren. Ta med godt turutstyr og besøk fjelltoppen juni til september. Ønsker du å reise utenfor sesongen, bør du leie en guide for å få mest mulig ut av turen.

Ved Lysefjorden finner du også Ryfylkes og Rogalands mest kjente turistattraksjon, nemlig Preikestolen. Opplev vakker utsikt på platået over Lysefjorden. Preikestolen ble kåret til verdens vakreste utkikkspost av Lonely Planet, noe som har gjort attraksjonen enda bedre kjent på verdensbasis. I dag er det Rogalands mest besøkte attraksjon.

Ønsker du en litt mindre krevende opplevelse på fjellet, ta Bergens Fløibane 320 m.o.h. Den kabeldrevne banen fører deg til vakker natur og mange turmuligheter. Eller ta med familien på en hyggelig tur med grilling og kanopadling i sommerferien. God tur!